theme wordpress
علمیفناوری

صداهای ۳ بعدی

سه بعدی

روزانه گوش ما صداهای بسیاری را از جهات مختلفی می شنود. بسته به جهتی که منشا صدا در آن قرار گرفته ، بدنمان عکس العمل نشان می دهد.

به عنوان مثال؛ فرض کنید که دیگر گوش شما تنها قادر به شنیدن صدا است ولی نمی تواند جهت آن را تشخیص دهد، از طرفی هم چشمانتان هم پوشیده شده اند و قادر به دیدن نیستید. با تمام این شرایط در حال رد شدن از خیابان هستید. وقتی ماشینی بوق می زند شما تنها صدای آن را می شنوید ولی نمی دانید که باید سر جای خود بایستید تا ماشین عبور کند یا آن که به حرکت خود ادامه دهید.

خب امیدوارم هرگز در این شرایط سخت قرار نگیرید پس در ادامه با صداهای سه بعدی توضیح میدهیم در این شرایط باید بایستید یا حرکت کنید

پس ما را همراهی کنید.

صدای سه بعدی چیست؟

صداهایی که در بالا ذکر شد و هر روز با آنها سر و کار داریم در دسته ی صداهای سه بعدی قرار می گیرند، که به علت روزمرگی برایمان عادی جلوه می کنند و توجه ما نسبت به آنها کاهش یافته است. اما این صدا های سه بعدی که توسط دو گوش شنیده می شوند به ما قابلیت تشخیص مکان احتمالی منشا صدا و فاصله حدودی آن را می دهند که همانطور که در قبل به آن اشاره نمودیم ما را از خطرات احتمالی و بسیاری اتفاقات دیگر حفظ می کند و نقش مهمی در زندگی مان ایفا می کنند.   

برای درک و آشنایی بهتر با این موضوع آهنگ های زیر را با استفاده از هدفون یا هندزفری گوش دهید.

چگونگی ساخت صدای سه بعدی

حال احتمالاَ برایتان سوال پیش آمده؛ که چگونه می توان چنین صداهایی را ضبط نمود؟

در جواب باید گفت که تفاوت ضبط این صداها با صداهای دو بعدی در آن است که در ساخت آنها به جای استفاده از چند ریکوردر(recorder) از دو یا چند عدد از آنها استفاده می شود.

اگر علاقه مند به ضبط صداهای سه بعدی و یا آشنایی بیشتر با نحوه ی ضبط آنها هستید اینجا کلیک کنید.

کاربرد ها

با تمامی این تفاسیر ،  صدای سه بعدی را زمانی تصور کنید که درحال بازی کردن با عینک واقعیت مجازی(VR)، یا آنکه در حال تماشای فیلم مورد علاقه خود هستید. آن زمان است که شما به کمک این تکنولوژی کاملا وارد دنیای باز یا فیلم می شوید و می توانید لذت و هیجان بیشتری را تجربه کنید.
بسیاری از شرکت ها در تلاش برای تولید عینک های واقعیت مجازی هستند که مجهز به هدفون مخصوص این نوع صداها باشد. تا بتوانند واقعیت مجازی را واقعی تر از پیش سازند و کیفیت آن را بهبود بخشند.

اولین استفاده

اولین استفاده از صداهای سه بعدی در دهه ی ۸۰ میلادی “هولوفونیک” توسط هوگو زوکا کارلی ابداع شد که توانست نزدیک ترین تجربه را نسبت به ساختمان گوش انسان ارائه دهد. این فایل های صوتی Holophonic sound  نام دارد و به این نوع طراحی صدا Binaural recording گفته می شود.

تاکنون آثار مختلفی با این روش ضبط شده اند که از بین آنها می توان به آلبوم معروف The Final Cut از Pink Floyd اشاره نمود.

از طرفی این تکنولوژی برای تولید چند کتاب صوتی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. اولین تجربه ی این اتفاق در کشور عزیزمان ایران بر می گردد به کتاب صوتی آئورا اثر کارلوس فونتئوس ترجمه ی عبدالله کوثری که تولید و عرضه شده است.

برای دانلود این کتاب صوتی نیز می توانید اینجا کیلک کنید.

صداهای سه بعدی بیشتر

اگر علاقه مند شده اید که صداهای سه بعدی بیشتری گوش دهید و تجربه کنید، در ادامه فایلی فشرده برای دانلود قرار گرفته شده است که می توانید آن را به طور مستقیم دانلود کنید . امیدوارم از گوش دادن به آنها لذت ببرید.

۳d sounds

اگر از این مطلب لذت بردید یا انتقاد و پیشنهادی داشتید در قسمت نظرات مطرح کنید.
با ما همراه باشید!!!!

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن