theme wordpress
پیشنهاد سردبیرهنری

دستکاری طبیعت!

«بسم الله الرحمن الرحیم»

آیا تا به حال فیلم هایی را که تصاویری از کوهستان های برفی،سیاره ای غریب،صخره های یخی و…را به صورت فوق العاده واقعی نشان می دهند را دیده اید؟!به نظرتان همه ی آن محیط ها قابل فیلم برداری هستند؟!آیا می توان برای ساخت یک فیلم به چنین مکان هایی سفر کرد؟!آیا فیلم هایی مثل Black Panther و یا Game of thrones  را دیده اید؟آیا از دیدن محیط های فوق العاده واقعی آن حیرت نکرده اید؟!

مجله ی ۳D World به سراغ استودیو های ساخت جلوه های ویژه مثل Scanline VFX،Rise FX،Rodeo FX رفته است و از آن ها سوالاتی را در این مورد پرسیده است.

در فیلم Lost in forest صحنه هایی مثل کوهستان  یا جنگل ها و یا صخره هایی را مشاهده میکنیم، اغلب این صحنه ها با نرم افزار های شبیه ساز مانند مایا،زد براش،نیوک و فتوشاپ و… ساخته شده اند.با اینکه این صحنه ها در پس زمینه ی کار قرار می گیرند ولی وقت بسیار بسیار زیادی برای ساخت آن ها صرف می شود. پس برای ساخت حتی یک صحنه از آن ها وقت بسیار زیادی را باید صرف کرد و تنها با استفاده از یک برنامه، کار پیش نمی رود!بلکه هر قسمتی از هر کدام از برنامه ها که قوی تر عمل می کند را استفاده کرده و سعی می کنند به بهترین نتیجه ی ممکن برسند.

یا برای مثال صحنه هایی از سریال Game of thrones را در کشور ایسلند فیلم برداری کردند.صحنه هایی که پر از برف بودند،ولی آن ها این صحنه ها را در تابستان این کشور ضبط کردند که هیچ اثری از برف نبود!سپس با استفاده از فیلم های موجود در یوتیوب و دیگر منابع،سعی کردند در نرم افزار های شبیه ساز صحنه هایی را که بیشترین شباهت به فصل پر برف این کشور داشت طراحی کرده و صحنه های فیلمبرداری شده را تغییر دهند!آن ها برای طراحی هر چه واقعی تر و طبیعی تر محیط،از فایل های اسکن شده ی یخ و سنگ استفاده کردند و با استفاده از نرم افزار زد براش کار را پیش بردند.همچنین در برخی مواقع از مایا استفاده کرده و نتیجه نهایی را در هودینی خروجی گرفتند.

در بسیاری از این صحنه ها،قسمتی از صحنه در استودیو های دارای پرده سبز فیلمبرداری شده و صحنه شبیه سازی شده را با آن ترکیب می کنند:

صحنه ای شبیه سازی و تکمیل شده در فیلم Lost in space را مرحله به مرحله می بینیم:

صحنه فیلمبرداری شده

صحنه ی شبیه سازی شده در برنامه های شبیه سازی که بعضی از آن ها را نام بردیم

 

صحنه نهایی تکمیل شده و ترکیب شده

همچنین نرم افزارهایی طراحی شده است که فقط برای ساخت محیط های سه بعدی طبیعی است،یکی از حرفه ای ترین آن ها را میتوانید از سایت www.wysilab.com که نسخه رایگان هم دارد،دانلود کنید و از آن لذت ببرید!

 

یکی دیگر از برنامه های پیشرو در زمینه محیط ساری نرم افزار iTOO است که با نرم افزار تری دی مکس(۳D MAX) هماهنگ می شود و میتواند کارهای عجیبی کند!مانند کاری که در تصویر زیر انجام داده است!

در این تصویر همان گونه که نوشته شده است، صد هزار گیاه شبیه سازی شده است و هر کدام از گیاهان نزدیک به یک میلیون Polygon دارند و هیچ مشکلی هم به وجود نیامده است!!
( Polygon به هر کدام از صفحات یک جسم گفته می شود و هر چه جسم جزئیات بیشتری داشته باشد،تعداد Polygon های آن بیشتر است، برای مثال هر کدام از چهار گوش های مدل زیر یک Polygon هستند و چون این جسم تعداد Polygon های زیادی ندارد و کم کیفیت است،اصطلاحا به آن جسم LowPoly گویند)

رقبای زیادی در این زمینه هستند!یکی دیگر از آن ها برنامه ی Vue xStream است!این برنامه نیز فوق العاده عمل می کند، ولی ظاهرا مشکلاتی را پیش می آورد که حل آن ها نیازمند حوصله ی بسیار زیادی است!زیرا کاربران آن حتی توصیه کردند در صورت برخورد با مشکلی در این برنامه به هیچ وجه به مسئولان آن پیام ندهید چرا که فقط وقتتان تلف می شود!!نمونه کاری با این برنامه:

ساخت صحنه هایی مثل فرو ریختن دیوار یا شکستن پل و امثال آن هم می تواند در دسته ی جلوه های ویژه قرار گیرد!به این صورت که یا از آن ها فیلمبرداری می شود و جلوه بر روی آن ها کار می شود و یا اینکه به طور کامل در برنامه ی شبیه ساز ساخته می شود و بعد جلوه را روی آن اعمال می کنند که این کار ظرافت های خاص خود را دارد!

در کارهایی که در برنامه ی شبیه ساز ساخته می شوند،به جز حالتی که می توان به صورت تکی و فریم به فریم کار را پیش برد،حالتی در برخی برنامه ها مثل تری دی مکس وجود دارد که قوانین فیزیکی محیط طبیعی را شبیه سازی می کند!

برای مثال می توان جاذبه را بر صحنه حاکم کرد یا به اجسام جرم خاص و جنس خاصی داد تا متناسب با جرم و حجم خاص خودشان به صورت طبیعی به حرکت در آیند!یعنی در اینجا ما آن ها را حرکت نمی دهیم؛ بلکه خودشان به صورت طبیعی به حرکت در می آیند!برای مثال می توانیم در صحنه ، قسمتی را به عنوان تولید کننده ی باد شبیه سازی کنیم یا قسمتی به عنوان جذب کننده ی اجسام!اجسامی را به صورت معلق در هوا قرار دهیم و فقط با فشردن دکمه ی Simulate (شبیه ساز) شاهد حرکت طبیعی آن ها باشیم!

برای ساخت جلوه هایی مانند باران،طوفان،دود و آتش،برف و …هم زحمات بسیار زیادی کشیده می شود!بعضی از آن ها در برنامه های شبیه ساز سه بعدی مانند مایا یا تری دی مکس و یا سینما فوردی ساخته شده و برای ترکیب با فیلم به برنامه های دیگر فرستاده می شوند و در بعضی مواقع هم مستقیما از نرم افزار های ساخت جلوه های ویژه مانند هودینی یا نیوک و… استفاده می شود،البته نرم افزار های کمکی مثل افتر افکت هم هستند که در بسیاری از مواقع می توانند کمک زیادی به ما کنند.

در بعضی از فیلم ها ممکن است برای اینکه کار خیلی طبیعی از آب در آید،طراحان تک تک قطعاتی مانند سنگ ها و صخره ها و… را جداگانه مدل سازی کرده و به محیط بیاورند.این کار معمولا با نرم افزار هایی مثل زد براش(ZBrush) و یا مادباکس(MudBox) ساخته می شوند که اصطلاحا به آن ها نرم افزار Sculpting یا حجاری نیز می گویند که برای جزئیات دادن به کار ها استفاده می شوند.یعنی بعضی اوقات انیمیشنی مثل اسباب بازی ها ساخته می شود که جزئیات زیادی ندارد و با مایا یا تری دی مکس ساخته می شود اما گاهی اوقات انیمیشنی مثل ماجراهای تن تن ۲۰۱۱ ساخته می شود که دارای جزئیات فراوانی است و این جزئیات معمولا در زد براش ساخته و پرداخته می شوند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد محیط سازی سه بعدی می توانید مجله ی ۳D World اکتبر ۲۰۱۸ را دانلود و آن را مطالعه کنید.

با ما همراه باشید.

نمایش بیشتر

امین مواساتی

دانشجوی حوزه ی هنری انقلاب اسلامی دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف مهارت در مدل سازی سه بعدی و کاراکتر سازی سه بعدی و دوبعدی،انیمیشن سازی سه بعدی و دو بعدی،طراحی دو بعدی،موشن گرافیک،ساخت جلوه های ویژه به صورت حرفه ای،تدوین حرفه ای،مدل سازی ساختمان و ... علاقمند به کارهای هنری،مطالعات تاریخی،سیاسی و مذهبی،فلسفه و منطق،مستند سازی و... عَبدٌ مِن عِبادِالله...!

نوشته های مشابه

‫۳ نظرها

    1. سلام دوست عزیز
      مجله ی ۳D World یک مجموعه مجلات هست که چندین ساله داره منتشر میشه،توی سایت های مختلفی میتونین بیداش کنین،سایت gfx-hub.net کلی مجله اینجوری داره که این رو هم شامل میشه…
      موفق باشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن